Najnoviji članci

Swiss Halley agencija

Zakon privlacenja-kljuc

13.10.11.

Briga o kosi u toku jeseni

U ovom periodu godine nije baš lako pohvaliti se besprekornom frizurom, kao što je modna kuća Kloe predložila kroz inspiraciju Seventies. Tokom leta vaša kosa je bila pod kolateralnim efektima Sunca i saliniteta vode, dok je tokom jeseni još više oslabila pod efektom nagle promene godišnjeg doba, te je sada suva, ispucala i istanjena.

Strategija za vraćanje sjaja kosi postoji! Dovoljno je izabrati prave kozmetičke proizvode, prepustiti se rekonstruktivnoj brizi frizera, na bazi keratina, a pre svega suprotstaviti se jeseni uz savet Serđa Karlučija, kreativnog direktora TONY&GUY kompanije: 
 1. Hrani tvoju kosu hranom bogatom vitaminom B, cinkom i gvožđem (naćićeš ih u žitaricama, musliju i kajsijama), i vitaminom C (sadržanog u agrumima, ali i u jagodi, kiviju, i crvenoj paprici).  
2. Nemoj pušiti. Po istraživanju  Harvard School of Public Health, nikotin ne samo da podiže hormonalni nivo provocirajući time opadanje kose, već je takođe odgovoran za sužavanje krvnih sudova  u koži glave, te time otežava ishranu kose hranljivim materijama.
3. Koristi četku za kosu nežno. Poznati savet da se pre spavanja očešljaš uz 100 poteza četkom, samo je klasična urbana legenda.
4. Zaštiti vlas kose izbegavajući previše toplu vodu kada pereš kosu. Osim toga, koristi veoma nežne proizvode  za delikatnu kosu.
5. Suši kosu na ispravan način: kada je kosa mokra, 3 puta je slabija. Dovoljno je nežno istapkati kosu peškirom i ne preterivati sa toplotom fena ili prese za kosu.
6. Ako je kosa retka i tanka, ne preteruj sa proizvodima za stilizovanje kose: rizikuješ da je učiniš kontraefekat-ravna i teška kosa.

1 коментар:

celo leto radila u kancelariji је рекао...

Sva sreća pa nisam išla na more.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...