Najnoviji članci

Swiss Halley agencija

Zakon privlacenja-kljuc

20.10.11.

Pobedite preteranu ljubomoru u 5 koraka

Malo ljubomore u vašoj vezi je potrebno da bi se plamen ljubavi održao,kako se ne bi smanjilo interesovanje vašeg partnera za vas,potrebno je da znate kako možete da ga izgubite,taj strah će vas držati bliže. Ali sve treba da ima svoje granice, pa tako i osećaj ljubomore, koji može lako da preraste u opsesiju.


Opsesija ljubomore jednako pogađa muškarce i žene, ispoljava se u potrebi za apsolutnom kontrolom. Kako bi se takva bolesna vrsta ljubomore stišala, potrebno je iz korena promeniti pravila ponašanja.

1-Prepoznavanje i prihvatanje problema
Već samo prepoznavanje problema bolesne ljubomore je pola posla. Prihvatanje istog jeste onda kada sami sebi kažete da to što osećate nije normalno stanje duha, već jedan problem koji ima rešenje.Ukoliko do toga ne dođe, posledice mogu biti nepopravljive, upašćete u zamku sopstvenog bića i vrtećete se u začaranom krugu.

2-Pokušajte da shvatite koji su uzroci
U većini slučajeva, ljubomora proizilazi iz osećanja nesigurnosti i nedostatka samopoštovanja. Strah da niste na visini "zadatka" može da se pobedi isključivo povećanjem vere u sebe, koncentrišite se na vaše vrline(koje ima bukvalno svako od nas), na vaše jake tačke ličnosti i prihvatite činjenicu da vas bliska osoba voli zbog toga što jeste.

3-Budite malo razmaženi
Pitate se sigurno: kako sad to? Treba da se suočim sa velikim problemom misleći samo na sebe? Upravo tako, problem često proiziliazi baš zato što sebi posvećujete premalo pažnje i vremena, o vašim interesima trebate brinuti i negovati ih. Upišite neki zanimljiv kurs, recimo jezički ili plesni. Volonterski rad je najefikasniji način da iz sebe izvučemo ono najbolje.

4-Razgovarajte sa partnerom
Najteži korak svakako jeste da pričate sa vašim partnerom o nesigurnosti koju osećate, o slabostima i strahovima koji vas izuđuju. Radite to sa velikom smirenošću i pazite da ga ne optužite, već se koncentrišite na vas i vaša osećanja. Obavezna je kontrola glasa i tempo razgovora,jer sve treba da je u nivou veoma prijatnog razgovora,nikako svađe.

5-Shvatite njegove potrebe
Najzad,ne zaboravimo da i naš partner ima svoje prohteve i navike, svojstvene njegovoj ličnosti. Neke su osobe više društvene, ekstrovertne i gledaju svet znatiželjnim očima. Ako takvoj osobi uskratite njegovo ustaljeno ponašanje, u pitanju je preterana ljubomora. Imajte poverenja u partnera, jer je to veoma bitan element u svakoj ljubavnoj vezi koja ima nameru da traje.

Нема коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...