Najnoviji članci

Swiss Halley agencija

Zakon privlacenja-kljuc

24.10.11.

TRX: koristite sopstveno telo kao teg!

 TRX je vežbanje koje ne koristi klasične sprave sa tegovima koje se nelaze u običnim teretanama,već koristi težinu tela za dobijanje snage,elastičnosti i ravnoteže.
Novost koju uvodi TRX ga je načinila veoma popularnim u svetu je lakoća korišćenja: TRX koristi specifične sprave prikladne i za kućno vežbanje,dovoljno je iskoristiti plafon ili neko drvo na koje se sprava zakači i vežbanje može da počne! Te sprave su zapravo specijalni elastični konopci različite dužine koji dozvoljavaju da se telo što više zadrži "obešenim" o konopac pod uticajem zemljine gravitacije. Veoma originalan način da se dovedete u formu,zar ne? TRX podrazumeva angažovanje svih mišića tela:od ruku do nogu,abdomena,leđa i gluteusa.
Ko sve može praktikovati TRX?
Nijedan deo tela nije marginalizovan,jer svi delovi tela rade u harmoniji: preporučuje se osobama koje žele da se održe u formi,sportistima, pa čak i osobama kojima je potrebna fizička rehabilitacija mišića. Praktikuju ga godinama vojnici velikih svetskih specijalnih jedinica (kao američke Foke,koje su i došle na ideju TRX načina vežbanja). Pogodan je za sve prostore, na otvorenom ili u zatvorenom. Postoji u teretanama, kao što je moguće kupiti karakteristične kanape i DVD i praktikovati TRX kod kuće, komplet TRX košta ne više od 200 evra.
Kako efektivno vežbati TRX?
Dovoljno je za početak samo okačiti se rukama ili nogama o TRX uže i zaljujati se: u pitanju je sling training, za mršavljenje i tonus mišića.
Međutim efektivno vežbanje je veoma inovativan način treninga, posle kojeg nema uobičajenih povreda,istegnuća i uganuća,upala mišića ili bolova u leđima. TRX može da ima samo pozitivan uticaj na leđa i mišiće, naročito na držanje tela.
U SADu TRX je praćen DVDom,a detalje možete dobiti na adresi www.fitnessanywhere.name. Posetite i prodaju TRX kompleta za evropu: www.fitness-europe.com. Ne zaboravite posetiti jutjub, gde ima pregršt video zapisa o TRX treningu.

Нема коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...