Najnoviji članci

Swiss Halley agencija

Zakon privlacenja-kljuc

17.10.11.

Živelo ćaskanje!

Neobavezno ćaskanje sa vašom koleginicom iz kancelarije o modi i drugim važnim i nevažnim stvarima, sa vašom frizerkom ili sa prodavcem u pekari? Čini se zaista nepotrebnim i beznačajnim, ali je veoma važno!
Upravo putem ćaskanja uspevamo pobeći od dosadne svakodnevnice i dozvoljavamo društvu da bude deo nas. Osim toga, kada obično ćaskanje preraste u poverenje, razgovor o problemima koji nas zabrinjavaju pomaže otklanjanju stresa, kao što je bitno da osim subjektivnog mišljenja o sopstvenom problemu dobijemo i objektivniju sliku. Mari Hadu, klinički psiholog i autor knjige "Imati poverenja u sebe" piše:"Ćaskanja pomažu da se otkloni tenzija nerava! Razgovor čini dobro našem telu koje je pod psihičkim stresom, a naše emocije(i pozitivne i negativne) nalaze kanal kroz koji se uspevaju izraziti i tako ih ne potiskujemo unutar sebe. Činjenica da se žene mnogo češće ispovedaju drugaricama nego što to čine muškarci, razlog je zašto su žene manje agresivne od muškaraca."

Terapija u pravom smislu te reči
 Praktično sve psihoterapije imaju osnovu u razgovoru. Terapeut nas podstiče da se oslobodimo inhibitora u našim mislima,ali jednaku funkciju psihologa može da zauzme i naša najbolja prijateljica i zato nema razloga da sa njom ne podelite ono što vas tišti.

Naučite ponovo da razgovarate
Svakodnevno razgovaramo sa ljudima, ali se limitiramo na praktične informacije. Razmena suvoparnih informacija i nije neko ćaskanje. Zato je dobro shvatiti da je zadovoljstvo prilikom razgovora veoma važno kako bi ćaskanje uspelo. Preporučuje se pre svega da ćaskate u krugu porodice, sa decom, suprugom ili roditeljima, pre spavanja i za večerom.
Na poslu pričajte dosta o poslu, malo o svojoj porodici i ništa o tračevima. Tračevi na poslu će vas pre ili kasnije sustići i mogu samo da vam škode.
I za kraj, malo spontanog ćaskanja (o vremenu i gradskim dešavanjima) dok čekate u redu u samoposluzi može samo da vam popravi raspoloženje. Zato se nemojte ustručavati ako za to nema razloga.

Нема коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...