Najnoviji članci

Swiss Halley agencija

Zakon privlacenja-kljuc

19.10.11.

Nositi štikle, a ne trpeti bol je moguće!

Obožavaš štiklice, ali te one izluđuju? Postoji nekoliko trikova da se spasiš boli. Iako su baletanke i japanke bile popularne ovog leta, ove jeseni u modu se vraćaju cipele sa veoma visokim potpeticama.

Pripadate onim ženama koje posle noći provedene u cipelama štikle od 12 cm osećaju veoma velike bolove? Sasvim je razumljivo, jer nas tempo svakodnevnice primorava da na poslu nosimo ravne cipele, te je svaka promena u njihovoj visini veoma bolna. Dovoljno je slediti savete Stifena Strejna, doktora specijaliste londonske klinike  Harley Street.

Srednja visina
Bolje je nositi svaki dan štikle srednje visine, nego kombinovati svaki drugi dan baletanke sa visokom potpeticom. Kao i u teretani, i u ovom slučaju mišići lista noge moraju da se treniraju.

Važna je veličina cipele
Mnoge od nas ne biraju prikladnu veličinu obuće. Pogrešno je misliti da je prikladan broj onaj kada nam stopalo nepomično stoji u cipeli. Ipak,stopalo treba da ima minimalan prostor kako bi se zglobovi i prsti mogli pomerati. U suprotnom, prsti nam otiču, a to nije nimalo lepo ni zdravo. Možete dodati tanke silikonske umetke, prave saveznike u borbi protiv trenja između stopala i cipele.

Obavezna gimnastika
Malo strečinga, naročito ujutro posle burne noći na visokim štiklama, je veoma važno. Najprikladnija je joga i pozicija tela sa ispravljenim nogama i glavom na dole.Dotičite prste stopala,ali ne savijajte kolena.

Topla kupka
Dobar stari način "kućnog spa centra" uvek pomaže,a efekat je potpun ako dodate mineralne soli u vodu,naročito magnezijum  koji opušta mišiće i relaksira celo telo.

Male maze
Idite kod stručnog pedikira koji osim sređivanja noktiju, daje vašim stopalima najbolju negu. Ali sličan tretman možete dobiti i kod vaše kuće. Jedna krema samo za stopala čini čuda.

Rešimo se žuljeva
Najgori neprijatelj svake žene posle višesatnog stajanja na štiklama? Žulj! U ovom slučaju je obavezan odlazak kod pedikira, ne radite ništa na svoju ruku. A zatim se odmorite jedan dan u baletankama.
Otok u nogama
Veoma je važno smanjiti oticanje listova i stopala.Pola sata na kauču sa uzdignutim  nogama rešiće vas bolnog otoka.

1 коментар:

Štikle је рекао...

Naravno da je moguće, samo treba pažljivo odabrati! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...